Wat is fotobehang?

De naam is eigenlijk al vanzelfsprekend; fotobehang ( Fototapete ) is behangpapier dat bedrukt is met een foto. Het wordt gebruikt om interieur op te vrolijken. De foto kan van alles zijn natuurlijk. Een mooie print, je lievelingsplek, een iconische tekening, een favoriete actrice en ga zo maar door. Het geeft kamers in een oogwenk een dimensie. De totaal andere look & feel is een van de redenen dat mensen graag voor fotobehang kiezen.

De opties met fotobehang

Een foto voor fotobehang wordt afgedrukt met UV-bestendige inkt. Hierdoor hoef je niet meer bang te zijn als je behang ( Tapeten ) in het licht hangt. Verkleuren doet het dus niet! Meestal wordt er gewerkt met panoramische beelden, zodat het ruimtegevoel nog beter wordt op het behang. Zie het zo: er wordt een alternatieve realiteit gemaakt in een ruimte. Wat je ook graag in je ruimte wilt hebben, met fotobehang is alles mogelijk! Het aanbod is ruim.

Fotobehang met een eigen foto

Voor de cameramensen onder ons niet getreurd! Heb je zelf super toffe foto’s (Fototapeten Sammlungen) van een vakantie? Je bruiloft? Kids? Huisdier? Close up van een natuur print of verbluffend mooie straatkunst? Tegenwoordig is het ook mogelijk om ervoor te kiezen gepersonaliseerde fotobehangen te laten maken op maat. Hoe fijn is het als je eindeloos kan nagenieten van een moment dat je ook nog eens zelf hebt vastgelegd. Belangrijk hierbij is dat de digitale kwaliteit (resolutie) van de foto’s goed is en ook het formaat klopt. Doe je dit niet, dan zul je pixels zien op het behang en dat is zonde van jouw camerawerk!

Lees ook:  Essentiële tips voor het kiezen van de perfecte gordijnen

Kwaliteiten fotobehang

Er zijn uiteenlopende kwaliteiten. Dit wordt bepaald door het basismateriaal waarvan het wordt gefabriceerd. Op maat gemaakte fotobehangen zijn het beste. Dit is namelijk makkelijker te verwerken.

Tips voor het perfecte fotobehang

Stem het af met je interieur en ga voor een mooie basis. Heb je veel kleur in een ruimte? Wellicht is het dan mooi om een neutrale kleur/print te pakken op je fotobehang. Wil je juist jouw neutrale ruimte wat bonter maken? Ga dan voor een felle kleur. Houd ook in je achterhoofd dat fotobehang veel gemakkelijker is om mee af te wisselen dan bijvoorbeeld de kleuren van de muren of je bankstel. De beste tip is; contrast. Durf te spelen en gek te doen met contrast, prints en afwisseling. Wissel af in texturen, kleuren en sferen. Vind je dit spannend? Ga dan voor ton sur ton. Je laat dan in één kleur, verschillende tinten zien in de ruimte.

Ontdek ook Die Schönsten Tapeten-Trends für 2022